Hyvä mieli nousee ulkona pelattavissa palloilulajeissa

Urheilun ja liikunnan vaikutukset ihmismieleen ja kehoon ovat tutkitusti positiivisia. Liikkumisen jälkeen endorfiinitasot nousevat, mistä seuraa hyvän olon tunne. Joidenkin tutkimusten mukaan liikunta toimii masennusta ehkäisten ja joissakin tapauksissa jopa lääkkeenä masennukseen. Liikuntapaikkoja, ja –lajeja on joka lähtöön. Liikuntaa voi harrastaa niin sisätiloissa kuin ulkonakin, kevyesti ja raskaasti, tavoitteellisesti tai vain omaksi iloksi ja kaikki vuodenaikoina. Liikuntaan ei ole pakko satsata suuria summia rahaa, vaan liikkeelle pääsee pienilläkin sijoituksilla tai jopa hyödyntämällä jo olemassa olevia välineitä tai lainaamalla tarvittavat välineet kaverilta. Keskeistä on, että harrastipa liikuntaa missä muodossa tahansa, siitä on aina hyötyä.

Yhdessä tekemisen riemu

Ihmisistä on mukavaa harrastaa liikuntaa yhdessä. Yhdessä harrastaminen lujittaa ystävyyssuhteita ja liikunnan kautta saa myös uusia ystäviä. Kaverin kanssa yhdessä harrastettaessa tulee usein myös juteltua syntyjä syviä. Näin yhdistyvät liikunnan positiiviset vaikutukset kehoon ja mieleen. Palloilulajit erityisesti ovat yhdessä harrastettavia, yhteenkuuluvuutta lisääviä lajeja. Palloilulajeissa monesti yhdessä harrastavat porukasta muodostuu eräänlainen joukkue, joka pitää yhtä. Erityisesti ulkona harrastettavista palloilulajeista on iloa ja hyötyä liikkujalle.

Hyvä mieli nousee ulkona pelattavissa palloilulajeissa

Raikas ulkoilma on hyväksi kaikille ja palloilulajit ovat vauhdikkaita ja hauskoja. Toisin sanoen: sen lisäksi, että saa ulkoilu- ja liikunta-annoksensa, virkistyy mieli ja elämään löytyy terveellä tavalla jännitystä. Mikä sen mukavampaa, kuin lähteä kauniina kesäiltana ystävien kanssa pelaamaan koripalloa lähikoulun kentälle? Tai kirpeällä pakkasella luonnonjäälle pelaamaan yhdessä jääkiekkoa? Palloilulajeissa on siis yhdessä tekemisen henki ja liikunnan ilo yhdistettynä samaan herkulliseen soppaan.

Hyvä mieli nousee ulkona pelattavissa palloilulajeissa

Ulkona pelaaminen on aina vaihtoehto

Asui sitten puhtaasti maaseudulla tai sitten pääkaupungin ydinkeskustassa, ulkona pelaaminen ja liikkuminen on aina olemassa oleva vaihtoehto. Kaupunki tai kunta järjestää asukkaille ulkoliikuntamahdollisuuksia, riippumatta siitä kuinka pieni paikka olisi kyseessä. Monista hyvin pienistä maalaiskylistäkin löytyy jonkin tasoinen urheilukenttä tai koulun piha. Niillä voi mainosti pelata jalkapalloa tai pesäpalloa. Varusteidenkaan ei tarvitse olla viimeisen päälle, vaan kun pelataan hyvässä hengessä, voidaan potkia palloa pelkäämättä nilkkaliukuja kaverin suunnasta. Pesäpalloonkin riittää mainiosti yksi tai kaksi mailaa, muutama pallo ja räpylä. Muutama tunti hujahtaa aivan huomaamatta pelaillessa. Talvisin myös pieniltä paikkakunnilta löytyy luonnonjäät tai joiltakin jopa tekojäät, joissa voi pelata jääkiekkoa, jääpalloa tai kaukalopalloa myös ihan vain kaveriporukalla. Aina ei tarvita virallista joukkuetta, jotta liikunnan riemuun pääsee kiinni. Jos kuitenkin pakkanen paukkuu ja haluaa mieluummin istua sisällä, baccarat on erinomainen ajanviete.