Pelaa tennistä paikasta riippumatta

Tennis on erittäin monipuolinen harrastus, joka kirjaimellisesti ylläpitää kehon hyvinvointia. Se on hyvin aerobinen laji, sillä yhden ottelun aikana tulee liikuttua aktiivisesti kentän puolelta toiselle.

Tennistä pidetään elitistisenä harrastuksena, mutta loppujen lopuksi siinä ei ole erityisesti kalliita yksittäisiä asioita. Kentille voi suunnata joko vuokratulla tai ostetulla mailalla, joten aluksi ei tarvitse panostaa suuriakaan summia. Hyvällä tuurilla tuttavapiiristä voi löytyä lajin pidempiaikainen harrastaja, joka on valmis auttamaan uudessa lajissa kehittymisessä.

Sisä- vai ulkokentällä?

Tennis on monelle mieluisa harrastus siinä mielessä, että kesällä voi halutessaan pelata ulkona. Näin ollen saa samalla raikasta ilmaa, kun läiskiä palloa menemään. Valitettavasti Suomen kesä on lyhyt, minkä seurauksena pelaajat joutuvat vetäytymään sisäkentille viimeistään lokakuun alkupuolelle.

On hyvin pelaajakohtaista, kummassa viihtyy paremmin, sillä jotkut harrastajat vannovat ehdottomasti ulkokenttien nimiin. Toiset taas viihtyvät parhaiten sisätiloissa, jossa lämpö on tasaista. Näin ollen kroppa ja lihakset pysyvät jatkuvasti samassa lämmössä, mikä on hyvä asia pelaajan kannalta.

Tennismatkoja ympäri maailman

Tenniksen pelaamisen paras puoli on se, että maila kulkee helposti selällä ympäriinsä. Näin ollen voit kuljettaa mailaa joko kaupungilla kulkiessasi tai parhaimmassa tapauksessa pitkin maailmaa. Kevyen mailan voi helposti pakata esimerkiksi matkalaukkuun, jotta oman suosikin saa vietyä ympäri maapalloa.

Kun tennismaila on pakattu laukkuun, ei tarvita muuta kuin muutamia pelivaatteita ja palloja, joten varusteet eivät itsessään vie paljoakaan tilaa. Näin ollen pystyt laittamaan pelin käyntiin riippumatta siitä, missä päin maailmaa olet.

Tenniksen pelaaminen tien päällä onnistuu helposti. Lähes jokaisessa kaupungissa on tenniskenttiä, joissa voi varata vuoroja joko sähköisesti tai paikan päällä. Hinnat riippuvat maista – esimerkiksi Romania on edullinen kohde, kun taas Australiassa pelaaminen on kallista. Joissain kohteissa on mahdollisuus jopa ostaa väliaikainen jäsenyys tennisklubille, jotta pääsee nauttimaan kaikista herkuista.

Tennismatkalle lähteminen ei siis ole mikään mahdottomuus eikä reissu edellytä, että se olisi kokonaan pyhitetty lajille. Voit läiskiä hyvällä tuurilla palloa menemään esimerkiksi hotellin omilla kentillä, joten kunnon ylläpito onnistuu rennosti kaiken muun lomailun ohessa.