Nauti reippaasta juoksulenkistä metsässä

Suomen valttikortteihin lukeutuu erittäin puhdas ilmasto, joka on nykypäivänä lähinnä harvinaisuus. Paras tapa pitää itsestä huolta onkin siis lähteä reippaalle lenkille, joka sijoittuu ulkoilmaan. Kaupungeissa on runsaan liikenteen takia paljon ilmansaasteita, joten kaikkein paras ja terveellisin vaihtoehto on suunnata reippaalle juoksulenkille hieman kauemmas kaupungin sydämestä – nimittäin metsään seikkailemaan. Näin ollen voi hakea arkeen samantyylistä seikkailua kuin Gonzo’s Quest -kolikkopelissä.

Vähennä stressiä

Metsän positiivisiin vaikutuksiin lukeutuu se, että kuntoilija saa fyysisen kunnon lisäksi myös kohennettua henkistä hyvinvointia. Tämä asia johtuu siitä, että metsän siimeksen on tutkitusti huomattu rauhoittavan sielua ja vähentävän stressiä. Näin ollen jo lyhytkin vietetty aika luonnon helmassa saattaa parantaa mielialaa lähes huomaamatta.

Metsä on tässäkin mielessä siis miellyttävämpi lenkkeily-ympäristö kuin hektinen kaupunki, jossa vilkas liikenne sekä väisteltävien ihmisten läsnäolo voi tuntua stressaavalta. Luonnon helmassa voi keskittyä kuuntelemaan lintujen laulua, purojen solinaa sekä yksinkertaisesti nauttimaan olemisesta.

Koordinaatiokyky paranee

Metsän hyviin puoliin liittyy myös epätasainen alusta. Koska juoksija juoksee käytännössä lehtien, sammaleen ja kivien päällä, pääsee tasapainoaisti töihin toden teolla. Näin ollen on mahdollista huomata, kuinka koordinaatiokyky kehittyy lähes kuin huomaamatta. Näin ollen isot mäet voivat tuntua huomattavasti helpommalta jo useamman lenkkeilykerran jälkeen kuin aivan alkuvaiheessa.

Koordinaatiokyvyn parantuminen tekee hyvää erityisesti pidemmällä aikavälillä, sillä iän tullen tasapaino saattaa heiketä. Aktiivinen metsässä juokseminen mahdollistaa, että se pysyy hyvässä kunnossa.

Erilaisia harjoittelumuotoja

Metsässä ei ole kahta samanlaista paikkaa, minkä johdosta on mahdollista päästä harjoittelemaan erilaisia liikkeitä sekä kohottaa kuntoa huomattavasti. Muutaman kilometrin juoksemisen aikaan vastaan voi tulla rajuja ylämäkiä sekä pitkää alamäkeä, jonka aikana kuuluu olla tarkkana. Syvimmässä metsässä ollessa vastaan saattaa tulla myös esimerkiksi ojia, joiden yli täytyy päästä hyppäämään.

Kaikkein antoisinta lienee pidemmän harjoittelun aikana luonnon muutoksien havainnointi. Metsä näyttää täysin erilaiselta esimerkiksi myöhään syksyllä kuin alkukeväästä ja tämän eron voi todella havaita. Näin ollen treenaamisen ohessa pääsee kehittämään omaa osaamistaan.

Metsään mennessä on kuitenkin hyvin tärkeää muistaa varustautua oikealla tavalla. Oksat voivat raapia ja pahimmassa tapauksessa punkit voivat hyppiä iholle. Näin ollen on tarpeellista laittaa päälle oikeanlaiset varusteet, kuten pitkähihainen t-paita, joka suojaa ihoa sille kuulumattomilta asioilta.